Construsoft levert BIM (Building Information Modeling) software voor de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Wij zijn in Nederland de lokale partner van Trimble. Met de verkoop en ondersteuning van Tekla Structures zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om dit ook in andere branches te worden.

Om u een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van de mogelijkheden voor uw specifieke situatie verzoeken wij u een keuze te maken uit één van onder genoemde industrieën. U komt dan automatisch op de juiste plaats op onze website terecht!

Wilt u een algemene indruk krijgen van hetgeen wij te bieden hebben; scrollt u dan naar beneden en maak daar uw keuze.

BIM Specialist since 1995

Actueel

Ruim 650 bezoekers frissen kennis op tijdens Tekla OpfrisdagenEen geweldige opkomst dit jaar tijdens de Tekla Opfrisdagen, waar meer dan 650 enthousiaste Tekla-gebruikers de moeite hebben genomen om de kennissessies te bezoeken. Jaarlijks worden hout-, beton- en staalsessies georganiseerd voor Tekla-gebruikers die streven naar meer efficiëntie en een hoger rendement. Tijdens deze bijeenkomsten worden gebruikerstips, praktisch informatie en ervaringen gedeeld tussen Tekla-gebruikers en supportmedewerkers van Construsoft. Dit jaar stonden de Opfrisdagen in het teken van de nieuwe versie Tekla Structures 2016i.
Lees meer »
Opfrisdagen 2016.jpg

Met HGG-tools in Tekla Structures slim balken en buizen ontwerpen en producerenOntdek hoe de productie van stalen balken en buizen geoptimaliseerd kan worden door in het 3D-model de juiste voorbereidingen te treffen. In Tekla Structures zijn handige HGG-tools beschikbaar, waarmee in het 3D-model diverse typen lasverbindingen, lasopeningen, lasvoorbewerkingen en sleufgaten gemodelleerd kunnen worden. Doordat de informatie reeds aanwezig is in het Tekla-model, kan de snij-informatie uit het 3D-model geëxporteerd worden naar de snijmachines van HGG, waarmee sneller en met minder fouten wordt geproduceerd.
Lees meer »
HGG.jpg

De HSB-ontwikkelingen van Tekla in de praktijk bij Barli BVSysteembouwspecialist Barli heeft de ontwerp- en productie-omgeving geoptimaliseerd met Tekla Structures door vanuit een 3D-ontwerp automatisch de zaag- en framingmachines aan te sturen. Een mooi praktijkvoorbeeld van een bouwbedrijf dat van een 2D-werkwijze is overgestapt naar een efficiëntere 3D-werkwijze met een (semi-)geautomatiseerde productieomgeving. De nieuwe werkwijze mondde uit in diverse nieuwe opdrachten, waardoor uitbreiding naar een grotere productiehal noodzakelijk was.
Lees meer »
Barli.jpg

Houtskeletbouwmachines aansturen vanuit een Tekla-modelSteeds meer houtskeletbouwers kiezen voor Tekla Structures, om naast gedetailleerde ontwerpen ook productiemachines aan te sturen met data uit het 3D-model. Via Tekla Warehouse zijn BTL-, Hundegger- en H&M-applicaties beschikbaar, waarmee diverse productiemachines direct worden gevoed met data uit Tekla Structures. Het resultaat is dat efficiënter en met minder fouten wordt geproduceerd en projecten in korte tijd met hoge kwaliteit uitgevoerd kunnen worden.
Lees meer »
MachineAansturing.jpg

Directe interface Grasshopper en Tekla Structures beschikbaarGrasshopper en Tekla Structures kunnen nu live aan elkaar gekoppeld worden, doordat recent een nieuwe tool beschikbaar is gekomen via Tekla Warehouse. Grasshopper is een grafische algoritme editor voor Rhino en wordt veel toegepast om heel snel verschillende ontwerpvarianten te toetsen. De nieuwe tool maakt het mogelijk om uitdagende vormen vanuit Grasshopper te importeren in het Tekla BIM-model en deze verder te ontwerpen, detailleren en finetunen.
Lees meer »
GrasshopperTekla.jpg

Meer nieuws artikelen »
Slide right

Evenementen

Webinar: Succesvol ontwerpen met een hoge LOD
Locatie: Online
InfraTech
Locatie: Ahoy, Rotterdam
BIM op de Bouwbeurs 2017
Locatie: Jaarbeurs Utrecht
 
Meer evenementen »
Onze partners:
Construsteel logo
Trimble logo
RFEM logo
Pouma logo
Buildsoft logo
Technosoft logo
Construsteel logo
Trimble logo
RFEM logo
Pouma logo
Buildsoft logo
Technosoft logo